Articlolul săptămânii

Vineri, 3 noiembrie curent, în oficiul ”Inițiativei Pozitive” s-a desfășurat întrunirea cu reprezentanții Agenției SUA pentru dezvoltare internațională (USAID). Participanții au discutat perspectivele parteneriatului dintre cele două organizații și au trasat momentele-cheie ale eventualei cooperări.

”Oficiul USAID Moldova, în comun cu un grup de experți internaționali, au realizat un studiu în domeniul sănătății, în particular privind tuberculoza, în scopul planificării următoarelor acțiuni. Astăzi schițăm planuri pentru domeniile în care vom dezvolta programele noastre în următorii 2-3 ani”, a comentat ședința Ludmila Avtutova, coordonatorul pentru protecția socială USAID Moldova. ”Noi privim sănătatea publică ca și direcție potențială în care ne-am dori să lucrăm. De aceea ne-am întrunit cu acei care activează în acest domeniu, în particular cu organizațiile active în sfera tuberculozei și infecției HIV. Astăzi am consemnat direcțiile care sunt importante în opinia ”Inițiativei Pozitive”, și anume serviciile integrate și transparența achizițiilor publice”.

”USAID are o experiență vastă în cadrul realizării programelor de sănătate și faptul că oficiul din Moldova al organizației a început să lucreze în această direcție este foarte important pentru noi”, a menționat Ruslan Poverga, directorul general al ”Inițiativei Pozitive”. ”Luând în considerare reducerea finanțării din partea Fondului Global, s-au creat anumite linii deficitare în unele direcții. Anume în această nișă USAID Moldova ar putea investi anumite mijloace financiare, cel puțin pentru a susține procesul de tranziție sau, poate, pentru a accelera anumite procese care vor îmbunătăți calitatea acelor servicii pe care noi deja le oferim. Sunt încredințat că vom avea o cooperare fructuoasă”.

IMG-29f861eb06afc3260ec0676f1c223219-V

Agenția SUA pentru dezvoltare internațională (ADI SUA) (engl. United States Agency for International Development, USAID) este organul guvernamental central al SUA în domeniul asistenței acordate peste hotarele țării. Pentru finanțarea programelor, acestei organizații i se alocă anual circa 1% din bugetul federal al SUA. USAID are reprezentanțe în majoritatea țărilor lumii.

Abonați-vă la pagina noastră de Facebook și Odnoklassniki!
positivepeople.md