Ştirea săptămânii

Natalia Palamari, lucrător social al Asociației Obștești ”Zdorovoe Budushee”, s-a filmat în spotul social ”Scrisoare către fiica mea”, dezvăluindu-și istoria violenței suportate în familie. Spotul a fost realizat la solicitarea organizației ”UN Women Moldova”, în cadrul campaniei împotriva violenței, care s-a încheiat de curând în Moldova.

”Îți spuneam întotdeauna că noi creștem și devenim mai înțelepți trecând prin anumite dificultăți, dobândind astfel propria experiență. Sunt însă situații prin care te conjur să nu accepți să treci. Cu siguranță știi că împreună cu fratele tău mai mare am fost supuși torturii din partea tatălui tău. Eu sunt sigură că înclinația spre violență tatăl tău a dobândit-o în familie. Fetița mea, fie ca această experiență a violenței să se oprească la mine și să nu se perpetueze în viața ta”, își împărtășește trăirile Natalia în cadrul spotului.

Scrisoarea către fiica sa, scrisă și citită de eroina spotului, a stat la baza scenariului unui alt spot social, lansat în preajma Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor de către organizația ”UN Women Moldova”.