Advocacy

În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cea de-a șasea ediție a Conferinței Naționale HIV/SIDA. La eveniment vor participa circa 200 de persoane din întreaga republică, precum și experți internaționali.

Conferința își propune drept scop să unească eforturile părților responsabile pentru atingerea obiectivelorb”90-90-90” care presupun: 90% dintre persoanele HIV-pozitive trebuie să-și cunoască statutul; 90% dintre persoanele care-și cunosc statutul HIV-pozitiv să administreze tratament antiretroviral, iar 90% dintre pacienții aflați în tratament trebuie să aibă o încărcătură virală suprimată.

În primele două zile spicherii conferinței vor prezenta rapoarte tematice și vor participa la sesiuni plenare. În cea de-a treia zi se va organiza o întrunire a reprezentanților din cadrul organizațiilor active în sfera HIV cu donatori internaționali pentru a discuta perspectivele colaborării ulterioare.

La conferință vor participa circa 200 de persoane din toată Moldova: reprezentanți ai sectorului nonguvernamental, de stat și ai societății civile.

Printre spicheri – experți internaționali din Ucraina, Rusia, Austria și Elveția.

Ediția a șasea a Conferinței se va desfășura în capitala Moldovei ca și parte a campaniei naționale ”Să învingem SIDA împreună!”, organizată cu prilejul zilei de 1 decembrie – Ziua Mondială de combatere SIDA.

Locul desfășurării: Radisson Blu Leogrand Hotel, 27-29 noiembrie 2017, ora 10:00-18:00

Partenerii-media oficiali ai eveniemntului: TV8, TVR, Europa Libera, Noroc TV, allmoldova, locals, forum.md, play.md