De acum înainte, instituțiile care se subordonează Primăriei, sunt obligate să efectueze toate achizițiile de valoare mică prin intermediul platformelor electronice

Pe data de 22 decembrie curent, Consiliul Municipal Chișinău a votat proiectul de decizie care prevede că instituțiile din subordinea primăriei sunt obligate să efectueze toate achizițiile de valoare mică prin intermediul platformelor electronice. Un comunicat în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook achizitii.md.

”Prin adoptarea acestui proiect facem încă un pas spre implementarea reformei achizițiilor publice M-Tender”, au comentat știrea autorii aplicației.

Sistemul M-Tender reprezintă un sistem din mai multe platforme unificat într-o rețea de achiziții electronice, fiind constituit dintr-o bază de date centrală și câteva platforme comerciale de achiziții electronice unite în rețea, conectate la o bază de date centrală. În sistemul M-Tender baza centrală de date consolidează întreaga informație generată pe platformele de achiziții electronice conectate și o sincronizează în regim de timp real pe toate platformele de achiziții electronice. În prezent tranzacțiile electronice în sistemul M-Tender sunt accesibile pentru achizițiile ce nu depășesc 80 000 lei pentru mărfuri și servicii, și 100 000 lei – pentru lucrări.

Către momentul apariției știrii, site-ul M-Tender a comunicat despre 218 participanți la procedura de achiziții și 502073 de lei economisiți pe parcursul întregii perioade de funcționare a sistemului electronic, și anume din noiembrie 2016.