Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, susține flashmob-ul #violenta_nu_are_justificare

Alexandru Pânzari, Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, s-a alăturat flashmob-ului #violenta_nu_are_justificare care se desfășoară în aceste zile în Moldova în cadrul campaniei ”16 zile de luptă cu violența împotriva femeilor”.

”Potrivit statisticii, cel mai frecvent femeile sunt supuse violenței în familie. Șase din zece femei sunt supuse cel puțin o dată în viață unei sau altei forme de violență pe parcursul întregii vieți. În același timp,victimele violenței adesea trec sub tăcere această experiență, iar actul violenței în sine nu este percept drept infracțiune”, consideră Alexandru Pânzari. ”Îi îndemn pe toți acei care cunosc cazuri de violență în familie să se adreseze imediat la poliție și să comunice cazul. Noi vom lua toate măsurile necesare pentru a stopa violența și a proteja victima”.

Amintim că la sfârșitul lunii noiembrie, șeful inspectoratului de poliție a participat la conferința online cu genericul ”Violența nu are justificare!”, în cadrul căreia dumnealui a sprijinit măsurile de răspuns pentru lupta cu violența domestică, condamnându-i pe acei care comit acte de violența împotriva femeilor.

IMG_7308