Au devenit cunoscute numele câștigătorilor la concursul ”Red Ribbon” pentru cea mai bună colecție vestimentară

Pe data de 4 noiembrie curent, la festivalul ”Art-Podium” care s-a desfășurat în Moldova a 17-cea oară consecutiv, au devenit cunoscute numele câștigătorilor la concursul ”Red Ribbon”, inițiat și desfășurat de organizația UNAIDS Moldova. Marele premiu a revenit și a fost împărțit între trei tineri designeri din Chișinău: Zlata Prilepova, Natalia Balaban și Iulia Filimon. Câștigătoarele își vor prezenta colecțiile la Moscova, în cadrul Conferinței HIV/SIDA, în primăvara anului 2018.

Festivalul ”Art-Podium” s-a desfășurat în acest an sub sloganul ”A-ți cunoaște statutul HIV este în vogă!”. Inițiativa aparține UNAIDS Moldova, autorul ideii fiind ”Belarus Fashion Week”. O prezentare similară de modă s-a desfășurat deja în Belorus. Următoarele țări-organizatoare vor fi Kîrgîzstan, Armenia, Kazahstan și Rusia.

IMG_5463

IMG_5494

IMG_5455

IMG_5639

IMG_5391

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului juriul a evaluat 42 de colecții. Cele mai bune colecții au fost selectate în baza următoarelor criterii: exprimarea originală a problemei HIV/SIDA și interpretarea acesteia prin intermediul simbolului internațional al luptei cu SIDA – panglica roșie; calitatea alegerii și prelucrării materialelor; utilizarea ideilor, formelor, materialelor și tehnologiilor noi la crearea imaginii; creativitatea.
În cadrul festivalului fiecare doritor a avut posibilitatea să facă testul rapid la HIV. În felul acesta și-au aflat statutul HIV în jur de 150 de persoane, care au fost consultate de către reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale ”Genderdoc-M”, ”Credința”, ”Liga persoanelor care trăiesc cu HIV” și ”Inițiativa Pozitivă”.

Abonați-vă la pagina noastră de Facebook și Odnoklassniki!
positivepeople.md