La Chișinău s-a desfășurat jocul City Quest ”Să învingem SIDA împreună!”

La Chișinău s-a încheiat jocul City Quest ”Să învingem SIDA împreună!”, organizat de către Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă” în preajma Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

Jocul intelectual pentru tineret s-a desfășurat pe data de 20 mai în parcul ”Valea Morilor” (Lacul Comsomolist). Jocul a întrunit 25 de echipe. Timp de câteva ore, participanții au descifrat mesaje codificate, au căutat căi de soluționare a unor sarcini complicate și au învățat să lucreze în echipă.

Câștigătorii cu primit certificate bănești pentru procurarea tehnicii de uz casnic, diplome, precum și tricouri cu imprimarea logo-ului campaniei. Câștigătorii au fost premiați de către Olia Tira, Ambasadoarea Bunei Voințe UNAIDS.
”Ne-am adunat aici cu un anumit scop, și anume pentru a ne exprima solidaritatea împreună cu acei care sunt afectați de epidemia HIV. Dacă fiecare dintre noi va fi mai receptiv și mai responsabil față de propria sănătate, dacă vom deveni mai toleranți față de acei care trăiesc cu HIV, dacă vom fi informați, vom reuși să învingem epidemia”, a menționat Olia în discursul său.

În încheierea evenimentului, participanții au lansat spre cer baloane roșii în memoria celor răpuși de epidemia HIV și în speranța unui viitor luminos.

Mulțumim Asociației de jocuri intelectuale din Republica Moldova pentru ajutorul oferit în desfășurarea evenimentului și programul extrem de interesant!

IMG_7195

IMG_7151

IMG_7309

IMG_7408

IMG_7313

IMG_7450

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, care este marcat în acest an la 21 mai, în cadrul campaniei ”Să învingem SIDA împreună!”.

Organizator: Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”

În parteneriat cu: UNAIDS și UNODC Moldova

Cu susținerea: Ministerului Sănătății; Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Justiției, Ministerului Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Probațiune; Departamentului Instituțiilor Penitenciare

Cu suportul financiar al Centrului PAS (grantul Fondului Global), Agențiilor ONU, Ambasadei Suediei în Moldova, UNFPA Moldova

În colaborare cu: A.B. ”Miloserdie” (Bender), CI ”Triniti” (Râbnița), A.O. ”Zdorovoie Budushee” (Tiraspol), A.O. ”Pas cu Pas regiunea Sud” (Cahul), A.O. ”Centrul Regional pentru Politici Comunitare” (Nisporeni, Ungheni, Orhei, Telenești, Strășeni, Hâncești), A.O. ”Adolescentul” (Orhei), A.O. ”Respirația a doua” (Bălți), A.O. ”Genderdoc-M”, A.O. ”Pentru prezent și viitor” (Chișinău), A.O. ”Credința Nord” (Florești, Bălți), CSR ”Renașterea” (Chișinău), CSR ”Viața cu speranță” (Bălți), CSR ”Împreună pentru Viață” (Comrat), Centrul SIDA (Tiraspol)

Parteneri media: Teleradio Moldova, TVR, allmoldova, locals.md, e-sanatate, forum.md, point.md

positivepeople.md