Clădirea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei a fost iluminată sub forma unei panglicii roșii

Cu prilejul Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA marcată în acest an la 21 mai, fațada Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei a fost iluminată sub forma unei panglici roșii – simbolul atitudinii tolerante față de persoanelor care trăiesc cu HIV.

Acțiunea s-a desfășurat timp de două zile, până la 22 mai inclusiv. Inițiativa aparține Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă” care în aceste zile desfășoară campania ”Să învingem SIDA împreună!”, cu sprijinul UNAIDS, UNODC Moldova.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei este unul dintre partenerii campaniei, alături de Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General de Probațiune, Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

IMG_7523

NOTĂ: La 1 ianuarie 2017, în Moldova erau înregistrate 7906 persoane care trăiesc cu infecția HIV. Potrivit estimărilor specialiștilor, numărul real al persoanelor infectate constituie 18 000 de persoane. În anul 2016, din cauza maladiilor asociate cu HIV au decedat 246 de persoane. În total de la începutul epidemiei (din anul 1987) din cauza maladiilor asociate cu HIV au decedat 3137 de persoane.

Foto: Elena Derjanschi
positivepeople.md