Timp de doi ani, poliția RM a înregistrat 2422 de infracțiuni legate de traficul ilicit de droguri și a confiscat peste 530 kg. de substanțe interzise în valoare de 30 milioane de lei

În perioada anilor 2016-2017, Poliția Națională a Republicii Moldova a înregistrat 2422 de infracțiuni legate de traficul ilicit de droguri și a confiscat peste 530 de kg.de substanțe narcotice interzise în valoare totală de peste 30 milioane de lei. Informația a apărut pe site-ul poliției.

În comunicatul oficial de presă se menționează, de asemenea, că pe parcursul acestei perioade 1606 persoane au fost implicate în comercializarea ilegală de droguri dintre care 93 la sută au fost condamnate. Informația respectivă a fost prezentată în legătură cu crearea așa-numitei ”Hărți de droguri”, pe care sunt descrise detaliat raioanele și tipul drogurilor care sunt utilizate cel mai frecvent. Astfel, spre exemplu, la Chișinău în perioada respectivă au fost înregistrate 467 infracțiuni legate de droguri.

Potrivit datelor deținute de poliție, în capitată trăiesc oficial peste 7000 de utilizatori de droguri, jumătate dintre care (49,50%) utilizează droguri sintetice, 13% sunt utilizatori de marijuana, 4,2% dintre utilizatori preferă Ecstasy, 2,30% utilizează heroină, iar restul 3o% dintre consumatorii de droguri utilizează alte substanțe narcotice. Care anume, pe site-ul poliției nu este menționat.

Potrivit datelor Dispensarului Republican de Narcologie, în Moldova se află în evidență circa 11000 de utilizatori. Potrivit datelor specialiștilor, numărul real al acestora lor constituie 26000 de persoane.

Foto: moldova24.info