Primăria municipiului Bălți a alocat 60 000 de lei pentru profilaxia HIV, hepatitelor și infecțiilor transmisibile sexual

Primăria municipiului Bălți a alocat pentru prima dată din bugetul local 60 000 de lei pentru realizarea activităților de prevenire HIV, a hepatitelor virale și a infecțiilor transmisibile sexual pentru grupurile vulnerabile ale populației. Banii sunt alocați în cadrul Programului municipal de profilaxie HIV, ITS pentru anii 2017-2020 pentru a sprijini activitatea organizației ”Tinerii pentru dreptul la viață”. Un comunicat în acest sens a fost plasat pe site-ul tdvbalti.md.

Scopul acestor servicii este prevenirea noilor cazuri de infectare cu HIV, hepatite și infecții transmisibile sexual, precum și facilitarea accesului la serviciile de sănătate și protecție socială a persoanelor din grupurile de risc sporit. Mijloacele financiare alocate vor fi utilizate pentru achiziționarea produselor de sănătate (dezinfectante, unguente, tifoane) pentru aproape 2000 de persoane care beneficiază de serviciile de reducere a riscurilor. În viitor, în cadrul Programului municipal se preconizează majorarea volumului de finanțare pentru anii 2018-2020, în vederea asigurării unui răspuns eficient pentru combaterea epidemiei HIV la Bălți.

Foto: tdvbalti.md