Olia Tira s-a întâlnit cu femeile din Bălți pentru a discuta cu ele despre problema violenței în familie

Interpreta și Ambasadoarea Bunei Voințe UNAIDS, Olia Tira, și Irina Belevțova, șefa departamentului pentru lucrul cu femeile și copiii din cadrul Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”, au vizitat Centrul Social Regional ”Viață cu speranță” din Bălți, pentru a discuta despre problema violenței în familie cu femeile – reprezentante ale comunității.

În cadrul întrunirii, participantele au discutat despre formele violenței, măsurile de prevenție ale acesteia, au adresat întrebărilor oaspeților. Pe lângă reprezentantele comunității, la întâlnire au participat conducătorii asociațiilor obștești care acordă asistență victimelor violenței.

”Fiecare femeie pe care am cunoscut-o purta în ea o energie pozitivă, fiecare are propria lume interioară plină de frământări, îndoieli, dificultăți, bucurii și dragoste. Toate au împărtășit cu mine căldura lor. Toate s-au acceptat pe ele însele, fiind încredințate de forțele proprii. Aceste femei prețuiesc viața ca nimeni altul. În cele patru orașe am auzit atâtea istorii extraordinare pe care le-au împărtășit femeile deschizându-și inima! Eu le sunt foarte recunoscătoare că ele mi-au făcut și mie loc în inima lor. Fiecare femeie și-a revărsat necazul și durerea sufletului. Împreună am discutat aceste istorii și astfel ne-am apropiat și mai mult. Doar împreună vom reuși să ne împotrivim violenței care nu are justificare!”, a conchis Olia Tira.

Această întâlnire a fost ultima din seria de evenimente organizate cu prilejul campaniei ”16 zile de luptă cu violența împotriva femeilor”, care s-a desfășurat în aceste zile în Moldova. Întâlniri similare au avut loc la Chișinău, Cahul, Tiraspol și IP nr.7 – Rusca.

IMG_1951

IMG_1968

IMG_1987