Jurnaliștii canalului TV8 au făcut testul rapid la HIV și au rămas mulțumiți

Jurnaliștii și redactorii canalului TV8 au făcut astăzi testul rapid la HIV în cadrul campaniei ”Să învingem SIDA împreună!”. Testarea a fost efectuată de către specialistul Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”, Natalia Curbasov.

Participanții la testare au avut posibilitatea să adreseze orice întrebări despre infecția HIV. Printre doritorii de a-și afla statutul HIV au fost prezentatoarele Iana Stepanenco, Iulia Budici, Angela Gonța și Natalia Morari.

”Testul la HIV înseamnă grijă pentru propria sănătate. Noi trebuie să ne gândim nu doar la noi înșine, ci și la oamenii apropiați, la familie. Iar pentru a-i proteja pe ei și a trăi în liniște și siguranță, este bine să-ți cunoști statutul HIV. Este rapid, nedureros și oferă un rezultat sută la sută”, și-a împărtășit impresiile unul dintre doritorii de a se testa.

Testul rapid la HIV pe salivă durează în total 20 de minute. Procedura este gratuită și se efectuează în condiții de confidențialitate. În Moldova un asemenea test se poate face gratuit în orice organizație activă în sfera HIV, precum și în cadrul celor patru centre sociale regionale pentru persoanele care trăiesc cu HIV. De asemenea, un asemenea test poate fi procurat în farmacii și utilizat în condiții casnice de sine stătător.

Mulțumim echipei TV8 pentru disponibilitate și curaj!

IMG_7206

IMG_7211

IMG_7194

IMG_7238

IMG_7213

IMG_7219

IMG_7254

IMG_7257

IMG_7294