Comunitatea Terapeutică ”Inițiativa Pozitivă” a găzduit cea de-a treia lecție din cadrul proiectului ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației”

Pe data de 18 august curent, în incinta Comunității Terapeutice ”Inițiativa Pozitivă” s-a desfășurat cea de-a treia sesiune de instruire în cadrul proiectului comun realizat de ”Inițiativa Pozitivă” și ”DVV International Moldova” cu genericul ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației”.

Oaspetele de onoare al comunității și trainerul instruirii a fost Vladimir Gaiț, fondatorul și proprietarul companiei ”Bertram Grup”. El le-a prezentat rezidenților și colaboratorilor comunității semnificația socială a afacerilor. ”Este foarte important să înțelegem care este adevăratul scop al afacerii și de ce aceasta este foarte importantă pentru oameni. Astăzi băieții au stabilit valoarea viitoarei lor afaceri în cadrul proiectului și noi am discutat-o apoi împreună”, ne-a povestit Vladimir Gaiț. ”Bineînțeles că eu îmi dau seama că nu fiecare dintre ei va deveni un om de afaceri. Cineva va deveni un lider, cineva va fi un simplu muncitor. Oricum este nevoie și de unii, și de ceilalți. Este important să le arătăm băieților că ei se pot dezvolta în cadrul viziunii comune a companiei, că se pot autoperfecționa”.

IMG_1904

IMG_1884

IMG_1943

IMG_2057

IMG_2014

Proiectul ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației” a fost lansat în martie 2017. În proiect sunt implicați rezidenții Comunității Terapeutice ”Inițiativa Pozitivă”, precum și deținuți din cinci penitenciare din Moldova. Proiectul este constituit din două componente. Cea dintâi vizează implementarea programelor de instruire în domeniul consultării după principiul ”de la egal la egal”. Cea de-a două componentă constă în instruirea în sfera antreprenoriatului și mentoratului pentru rezidenții comunității terapeutice.

”Noi colaborăm deja al treilea an. ”Inițiativa Pozitivă” este un partener deosebit care poate servi drept exemplu de urmat pentru alte organizații. ”Inițiativa Pozitivă” întotdeauna inventează și realizează proiecte foarte neobișnuite și ambițioase, iar noi ne bucurăm să fim parteneri și să ne implicăm nemijlocit în aceste proiecte”, a menționat Ludmila Vasilov, vice-director al ”DVV International Moldova”. În opinia dumneaei, este foarte importat să oferim informație și să instruim persoanele care au fost în detenție sau au avut probleme cu anumite dependențe, pentru a exclude pe viitor dificultățile legate de angajarea în câmpul muncii. Anume acesta este scopul principal al proiectului care se implementează în comun.

În momentul de față în cadrul proiectului rezidenții comunității terapeutice cresc prepelițe pentru ca ulterior să le realizeze. Banii colectați vor fi direcționați pentru asigurarea sustenabilității comunității terapeutice și dezvoltarea ulterioară a acesteia. Proiectul se va finaliza în luna octombrie 2017.

old.positivepeople.md