”Inițiativa Pozitivă” a fost acreditată pentru prestarea serviciilor de reabilitare și suport psihosocial al utilizatorilor de substanțe psihoactive și al clienților farmacoterapiei cu metadonă

Astăzi, 9 noiembrie, în incinta Consiliului Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale, Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă” i s-au decernat oficial certificatele de acreditare pentru prestarea de servicii sociale. Organizația a primit acreditare pe o durată de cinici ani pentru prestarea de servicii de reabilitare și suport psihosocial pentru utilizatorii de substanțe psihoactive și clienții farmacoterapiei cu metadonă, și anume pentru serviciile Centrului de zi și ale Centrului de plasament temporar și reabilitare în baza comunității terapeutice.

”Astăzi, pe lângă faptul că am înmânat oficial certificatele de acreditare, am discutat și acțiunile ulterioare în vederea eficientizării serviciilor existente. Experții noștri au elaborat o serie de recomandări care vor ajuta colaboratorii și specialiștii implicați să atingă un nou nivel și să îmbunătățească substanțial calitatea muncii”, a menționat Teodor Vicol, specialist principal al direcției acreditare.

”În cadrul examinării cererii și procedurii de evaluare, noi am acumulat un punctaj foarte înalt, fapt ce denotă că serviciile pe care le oferim sunt calitative. Acest fapt este confirmat nu doar de către specialiști, ci și de oameni reali, de beneficiarii serviciilor noastre cu care au discutat inclusiv și experții în perioada procedurii de acreditare. Procesul de pregătire pentru acreditare a durat în jur de un an. Pentru Moldova acreditarea serviciilor sociale este o inovație foarte importantă, fiindcă aceasta reprezintă evaluarea calității serviciilor oferite și confirmarea eficacității acestora. Mai mult decât atât, o organizație acreditată își poate vinde serviciile, inclusiv statului – un factor-cheie pentru optimizarea resurselor”, a menționat Aliona Gârbu, lucrător social al Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”.

Noi, la rândul nostru, mulțumim Consiliului Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale pentru încrederea acordată!

IMG_5819

Abonați-vă la pagina noastră de Facebook și Odnoklassniki!
old.positivepeople.md