Bilanțurile ultimei lecții din cadrul proiectului ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației”

Pe data de 26 octombrie curent, în Comunitatea Terapeutică ”Inițiativa Pozitivă” s-a desfășurat ultima lecție din cadrul proiectului ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației”, realizat de ”Inițiativa Pozitivă”, cu sprijinul financiar al ”DVV International Moldova”.

De data aceasta, despre experiența sa de antreprenor și despre importanța managementului financiar ne-a povestit Evghenii Pastuhov.

IMG_5191

IMG_5215

”Pe parcursul desfășurării proiectului noi am pus bazele unui start-up foarte bun – creșterea și înmulțirea prepelițelor, comercializarea acestora și realizarea sub-produselor. Procesul de instruire a fost foarte strâns legat de acțiuni practice. Am implicat în acest proces oameni de afaceri și administratori care în trecut au avut experiența dependenței și au parcurs procesul de reabilitare. Se știe că în mediul utilizatorilor de droguri exemplul pozitiv al unei persoane care a fost în dependență, dar a reușit să depășească această problemă, este unul dintre cei mai importanți factori de influență. Iată de ce am aplicat acest principiu la activitățile noastre de instruire”, a concluzionat coordonatorul proiectului, colaboratorul Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”, Ina Vutcariov.

”În medie, 10 persoane au participat la activități pe parcursul întregului curs se instruire. Toți aceștia, într-un fel sau altul, fie vor lucra în continuare în cadrul organizației noastre, fie în organizația partenerilor noștri. Avem deja un plan strategic de dezvoltare ulterioară a start-up-ului, precum și de extindere și perfecționare a acestuia. Le suntem foarte recunoscători partenerilor noștri și ”DVV International Moldova” pentru faptul că ne-au încredințat implementarea acestei inițiative. Asemenea programe sunt foarte importante și ne dorim să lucrăm în continuare în această direcție. Or, este insuficient să-i oferi omului trezia. Trebuie să-i dai și o temelie pentru ca acesta să înceapă să trăiască în trezie”.

Proiectul ”Instruirea nonformală și mentoratul pentru integrarea reușită a grupurilor vulnerabile ale populației” a fost lansat în martie 2017. Participanți ai proiectului sunt rezidenții Comunității Terapeutice ”Inițiativa Pozitivă”, precum și deținuți din cinci penitenciare din Moldova. Proiectul este constituit din două componente. Prima presupune implementarea programelor de instruire în sfera consultării după principiul ”de la egal la egal”. Cea de-a doua componentă constă în instruirea în domeniul managementului de afaceri și mentoratului pentru rezidenții comunității terapeutice.

Abonați-vă la pagina noastră de Facebook și Odnoklassniki!

old.positivepeople.md