Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă” a câștigat unul din granturile în domeniul profilaxiei și reducerii riscurilor

De curând au fost desemnați câștigătorii concursului de selectare a proiectelor de profilaxie și de reducere a riscurilor organizat de Compania Naţionale de Asigurări în Medicină. Una din cele două organizații câștigătoare este Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”. Cea de-a doua este AO „Tinerii pentru dreptul la viaţă” din municipiul Bălți.

Proiectul „Servicii de reducere a riscurilor în materie de accesibilitate și transparență”, depus de AO „Iniţiativa Pozitivă” a primit un grant în valoare de 989 mii 425 lei. Al doilea proiect câștigător, „Prevenirea HIV și a infecțiilor cu transmitere sexuală în mediul consumatorilor de droguri injectabile din mun. Bălți în baza Strategiei Reducerea Riscurilor”, a primit un grant în valoare de 999 mii 990 lei.

”Luând în considerare faptul că lansarea concursului din partea Ministerului Sănătății și Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină s-a tergiversat, aveam îndoieli dacă acesta în general va avea loc. În cele din urmă, concursul a fost totuși anunțat și aceasta este o realizare remarcabilă. Pentru noi este foarte prețioasă decizia Ministerului Sănătății și a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină de a sprijini financiar două proiecte de reducere a riscurilor. Bineînțeles că pentru noi era deosebit de important să câștigăm unul dintre granturile oferite, fiindcă astăzi orice organizație care își propune să-și păstreze și să-și dezvolte serviciile trebuie să interacționeze cu structurile de stat”, a comentat rezultatele concursului Ruslan Poverga, directorul general al Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”.

”Proiectul nostru este unic în felul său, fiindcă noi am reușit să cuprindem toate cele trei grupuri vulnerabile. Pentru noi era important ca mecanismul de implementare a serviciilor să fie cât mai transparent și, în același timp, confidențial, pentru clienții înșiși. Anume în acest scop am elaborat un sistem electronic de monitorizare și o schemă de acces la materialele distribuire 24 din 24. Ne așteaptă un proiect interesant și eu sunt încredințat că acesta se va încheia cu rezultate foarte bune”, a menționat Ruslan Poverga.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat concursul de selectare a proiectelor de profilaxie şi prevenire a riscurilor de îmbolnăvire în august 2017. Proiectele au fost selectate în baza următoarelor criterii: corespunderea proiectului cu priorităţile de finanţare ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină; actualitatea şi importanţa proiectului; corespunderea integrală sau parțială a serviciilor propuse cu lista serviciilor din Standardul de calitate a serviciilor de prevenire HIV în mediul populaţiilor-cheie, aprobat de Ministerul Sănătății; buget argumentat; capacitatea solicitantului de a realiza proiectul, precum și prezența unor mecanisme calitative de monitorizare a activităţilor şi evaluare a rezultatelor.

Abonați-vă la pagina noastră de Facebook și Odnoklassniki!
old.positivepeople.md