Deținuții penitenciarului nr.3 din satul Goian au jucat volei cu elevii internatului nr.3

Pe data de 23 mai curent, specialiștii Biroului de probațiune din sectorul centru și colaboratorii Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă” au organizat o vizită pentru elevii internatului nr.3 la instituția penitenciară pentru minori nr.10 din Goian.

Potrivit șefului Biroului de probațiune al sectorului centru, Liubovi Bodeaca, scopul acestei vizite a fost profilaxia modului infracțional de viață printre elevii internatului, precum și resocializarea adolescenților care își ispășesc pedeapsa în detenție. ”Noi organizăm periodic asemenea activități, fiindcă acestea le oferă elevilor internatului posibilitatea să vadă cu ochii proprii ce consecințe poate avea un comportament infracțional. După asemenea vizite, mulți adolescenți sunt determinați să-și reevalueze modul de viață. Bineînțeles, pe lângă astfel de vizite noi discutăm cu băieții, le explicăm drepturile de care dispun și obligațiile ce le revin, le prezentăm posibilitățile de a se dezvolta și a se maturiza fără a încălca legea”.

În această zi oaspeții au jucat cu deținuții penitenciarului un meci de volei, jocuri de dezvoltare și au avut parte de multă comunicare. Atât oaspeții, cât și cei care se află în detenție au rămas mulțumiți, exprimându-și dorința ca asemenea activități să se organizeze mai des.

Ina Vutcariov, șeful departamentului pentru lucrul cu persoanele în conflict cu legea din cadrul Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”, consideră că delicvența juvenilă apare pe fundalul unor factori sociali semnificativi, precum lipsa unei familii, a unui educator, a grijii și protecției în viața copilului și, dimpotrivă, prezența unei anumite vulnerabilități, precum este sărăcia. ”Sunt, de asemenea, cazuri când părinții pleacă peste hotare în speranța unui câștig, compensându-și lipsa prin cadouri și bani. Dar copiii nu au nevoie de aceasta, ci de grija, atenția și dragostea părinților. Iar acei care deja se află în detenție au nevoie de protecție și de condiții care să le asigure un mediu sigur când vor ieși la libertate, astfel încât să nu ajungă în mod repetat în penitenciar”.

La 1 aprilie 2017, în penitenciarul nr.10 Goian își ispășeau pedeapsa 34 de persoane.

Din partea redacției: Dragi cititori, băieții de la penitenciarul din Goian își doresc foarte mult o minge de fotbal sau de volei. Dar mai bine câteva. Dacă vor avea mai multe mingi, vor putea organiza meciuri amicale și nu vor resimți atât de acut singurătatea în perioada detenției. Dacă cineva dintre voi dorește să facă un asemenea cadou băieților, puteți aduce o minge sau câteva mingi în oficiul nostru: Chișinău, str.Independenței 6/2 sau contactați-ne la numărul 069118842 – Ina. Noi ne angajăm să transmitem cadourile voastre băieților din Goian, aducându-vă în schimb de acolo multe mulțumiri și zâmbete de la băieții care au avut nenorocul să ajungă în detenție.

IMG_7675

IMG_7679

IMG_7688

IMG_7672

old.positivepeople.md