La Chișinău, fiecare doritor va avea posibilitatea să facă testul rapid la HIV în cadrul campaniei ”Să învingem SIDA împreună!”.

Pe data de 21 mai, la Chișinău, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” (Parcul Central Pușkin), se va desfășura acțiunea ”Știu. Susțin. Mă alătur” în cadrul căreia fiecare doritor va putea face gratuit testul rapid la HIV, sifilis și hepatita C.

Acțiunea se va desfășura în cadrul campaniei naționale ”Să învingem SIDA împreună!”, organizată cu prilejul Zilei internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

De la ora 11:00 până la 16:00 toți doritorii vor putea face testul rapid la HIV, hepatita C și sifilis, beneficiind, de asemenea, de o consultație pe tema profilaxiei și căilor de transmitere HIV.

Voluntarii și specialiștii Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă” vor distribui tuturor doritorilor pliante informative, baloane, brelocuri și panglici roșii. Pentru copii se va organiza un teren de joacă cu animatori. Toți doritorii vor avea posibilitatea de a se fotografia pe fundalul specializat al brandului campaniei.

La ora 21:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un briefing pentru presă, la care vor participa reprezentații Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, reprezentanți ai UNAIDS Moldova și ai Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”.

La ora 21:15 va începe flashmob-ul ”Focurile amintirii”: mii de oameni cu lumânări aprinse vor forma o panglică roșie – simbolul atitudinii tolerante față de persoanele care trăiesc cu HIV. În acest timp, zeci de automobile ale poliției cu girofarele aprinse se vor aranja într-un mod specific, formând inscripția ”Să învingem SIDA împreună!”.

FB_Cover (1)

Această acțiune se desfășoară în cadrul campaniei ”Să învingem SIDA împreună!”.

Organizator: Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”

În parteneriat cu: UNAIDS și UNODC Moldova

Cu susținerea: Ministerului Sănătății; Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Justiției, Ministerului Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, Biroului General de Probațiune; Departamentului Instituțiilor Penitenciare

Cu suportul financiar al Centrului PAS (grantul Fondului Global), Agențiilor ONU și Ambasadei Suediei în Moldova

Parteneri media: Teleradio Moldova, TVR, allmoldova, locals.md, e-sanatate