Bilanțurile mesei rotunde privind sănătatea sexuală și reproductivă

Pe data de 19 septembrie curent, la Chișinău s-a desfășurat masa rotundă ”Rezultatele implementării proiectului în sfera sănătății sexuale și reproductivă în regiunea Centru”.

La ședință au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai Centrului Social Regional ”Renașterea”, ai centrelor prietenoase tinerilor, precum și coordonatorul Programului Național HIV/SIDA. Participanții la ședință s-au familiarizat cu rezultatele proiectului prezentate de către Alina Cojocari, coordonatorul regional SSR în regiunea Centru. Reieșind din datele prezentate, în perioada implementării proiectului nivelul competențelor în contextul SSR a crescut și, respectiv, s-a îmbunătățit calitatea consultațiilor oferite beneficiarilor. ”Noi organizăm regulat ședințe instructive cu colaboratorii și voluntarii organizațiilor, la care oferim informație verificată pe tema sănătății sexual-reproductive. Întreaga activitate în contextul sănătății sexual-reproductive se realizează în baza standardelor elaborate ”Abordarea standardizată a activității organizațiilor obștești în sfera sănătății sexuale și reproductive”.

img_6737

De asemenea, la masa rotundă s-a discutat eficacitatea oferirii pachetelor prenatale pentru gravidele HIV-pozitive în cadrul campaniei ”Faptele bune au culoare”. Este de menționat că în cadrul implementării proiectului s-au consolidat relațiile de colaborare între ONG-uri, clinicile prietenoase tinerilor și Spitalul Dermatologic și Maladii Comunicabile, fapt ce, la rândul său, se răsfrânge pozitiv la nivelul serviciilor oferite.

Participanții ședinței au discutat planul ulterior de acțiuni comune, exprimându-și speranța la un parteneriat fructuos.

Masa rotundă s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Consolidarea potențialului organizațiilor active în sfera HIV în planificarea, implementarea și monitorizarea serviciilor oferite în sfera sănătății și drepturilor sexuale și reproductive pentru PHS și PUD”.