Bilanțurile ședinței de lucru privind sporirea potențialului și dezvoltarea activismului printre persoanele care trăiesc cu HIV

Sâmbăta trecută, 28 mai, la Chișinău s-a desfășurat ședința de lucru privind sporirea potențialului, dezvoltarea activismului și a capacităților de influență eficientă în vederea reducerii auto-stigmatizării, precum și elaborarea planurilor individuale de implementare a metodei devianței pozitive.

La reuniune s-au adunat persoane care trăiesc deschis cu HIV și care activează în sectorul nonguvernamental din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Anenii Noi. Participanții au discutat problemele existente cu care se confruntă persoanele HIV-pozitive și au elaborat, de asemenea, un plan de acțiuni ulterioare în vederea reducerii stigmei și discriminării, precum și majorarea numărului de persoane care trăiesc cu HIV fără a-și ascunde statutul.

IMG_2759

IMG_2586

IMG_2715

Comentează Ruslan Poverga, președintele AO ”Inițiativa Pozitivă”, organizatorul întâlnirii: ”Astăzi a avut loc o întâlnire extraordinară cu oameni care s-au decis să-și înfrunte propriile temeri și stereotipurile societății. În opinia mea, anume astfel de oameni sunt forța motrice a schimbărilor în societate. În cadrul întâlnirii s-au discutat diverse întrebări, s-au stabilit priorități și s-a elaborat schița planului de acțiuni comune – acțiuni care sunt chemate să influențeze asupra creșterii activismului comunității, asupra reducerii nivelului de auto-stigmatizare și dezvoltării leadership-ului. Acest proiect al planului de acțiuni comune urmează a fi coordonat cu conducătorii organizațiilor active în sfera HIV, implicarea și participarea cărora reprezintă garanția succesului nostru comun. Mulțumim tuturor celor care au contribuit și continuă să-și aducă aportul în viața fiecăruia dintre noi”.